Scrapbookingin mielenterveyden edut

[ad_1]

Tarkkailijalle, joka on imeytynyt leikekirjauksen taiteeseen, syntyy tunne, että tapahtumia on enemmän kuin harrastukseen osallistumista. Valokuvia ja muistoesineitä upotettu harrastaja näyttää nousevan nykyisen elämän stressin yläpuolelle, koska tehtävä tarjoaa henkisen tauon päivän vaatimuksista. Yhdessä läheisten tai ystävien kanssa, scrapbooking on myös tapa viettää laatuaikaa yhdessä jakaa ideoita yhden tarkoituksen takana.

Mutta älä hyväksy vain sisäpiiriläisen sanoja. Käsityö- ja harrastusliitto todellakin korostaa tämän harrastuksen “terapeuttisia etuja”. Yhdistyksen arvioiden mukaan 35 prosentilla Yhdysvaltain kotitalouksista ihmiset nauttivat säännöllisesti scrapbooking-ohjelmasta ja nauttivat terapeuttisista palkkioista. Lisäksi on hyöty, jota ei pidä unohtaa: ylpeys lopputuotteesta tai koko leikekirja.

Leikekirjoituksen edut ovat jo pitkään olleet seurassa St. Juden lasten tutkimussairaalassa, joka käynnisti terapeuttisen leikekirjaohjelman vanhemmille 10 vuotta sitten. Nyt Journal of Psychosocial Oncology -julkaisussa julkaistu tutkimus, jossa analysoitiin scrapbooking-istuntojen vaikutusta, havaitsi, että ne lisäävät toiveellisuutta ja auttavat vanhempia laajentamaan tukiverkostoaan. Tutkimus tuo esiin aiemmin tuntemattoman scrapbooking-hyödyn.

“Vaikka scrapbooking-käsite on laajalle levinnyt, sen käyttö mielenterveyden ammattilaisten työkaluna on vain kehittymässä”, totesi St. Jude -sosiaalityöntekijä Paul McCarthy. “Toivon St. Jude -kokemuksemme rohkaisevan muita kokeilemaan sitä erilaisissa ympäristöissä monien erilaisten ryhmien kanssa, sekä nuorten että vanhojen.”

Yhdistys ja St. Jude ovat vakuuttuneita scrapbooking-sovelluksen elinikäisistä eduista. Vaikka niitä on todennäköisesti liikaa kaikkien luetteloimiseksi, nämä edut jakautuvat yleensä yhteen viidestä alueesta.

Ensimmäinen on antamisen etu tai ilo, joka tuntuu luotaessa ainutlaatuinen pala, joka vaatii suurta ajattelua ja muistojen jakamista.

Seuraava on aiempien ja tulevien ihmisten tapahtumien tallennus muistaaksesi tärkeät tilaisuudet ja elämätapahtumat, jotka auttavat määrittelemään yksilöitä ja perheitä ainutlaatuisella tavalla.

Leikekirjoituksen mukana oleva hiljainen ja heijastava ajattelutapa on kolmas etu. Kulttuurissa, jossa lääkitys on usein ensimmäinen keino puuttua ahdistukseen, scrapbooking tarjoaa tarkoituksenmukaisen ja rauhoittavan tauon elämän stressistä.

Neljäs etu on traumaattisten tapahtumien, kuten avioeron, sairauden ja kuoleman normalisoimisesta asettamalla muistot yhtenäiseen, mutta ilmaisevaan järjestykseen. Tällä tavalla scrapbooking ei edistä vain itseilmaisua, vaan itseparannusta ja sisäisen rauhan tunnetta, kuten St. Juden ihmiset ovat havainneet.

Yhteenvetona voidaan todeta, että omavaraisuuden eduksi on viimeistellä allekirjoitusprojekti, joka, kuten sen luonut ihminen, on jäljittelemätön luomus. Ja tämä hyöty, kuten mikä tahansa kokenut scrapbooker vahvistaa, on yksi kaikkien suurimmista eduista: Se on hauska, palkitseva harrastus, joka tarjoaa tunteja nautintoa kirjan valmistumisen jälkeen.

[ad_2]

Source by Michelle Mann